Love and Marriage..

Oma kuva
Kaukana Pohjoisessa,talossa järven rannalla asuu tämän tarinan Pulmuset. Rouva,joka on innostunut kirjoittamaan avioliiton askareista,sekä avioliittotyöstä yleisemminkin.Ja tietysti Erämies,joka on Talonmies ja Kumppani,Aviomies. Avioliitto on 15 vuotias teini,joka on murrosikääkin jo kokeillut. Matkassa kulkee kolme alle teini-ikäistä lasta ja kaksi metsästyskoiraa. Keski-ikäinen talo vaatii oman huomionsa,iso pihamaa vaatisi paljon enemmän kuin saa.Pohjoisen talvet tuovat lunta tupaan,jos Talonmies ei nurkissa rehki joka liikenevä hetki. Vuorotyö ja joskus työtä vuorotta,viiden ihmisen harrastukset ja parisuhteen hoito,niistä tämä blogi ammentaa kertomuksensa.

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Suunnilleen

Suurten Linjojen vetäjänä Talonmies on mm. erittäin hyvä arvioimaan, jotain suurta,tietenkin.
Hän menee marjaan,ja kertoo etukäteen että siitä pläntiltä vetäisee kyllä 100 kg ihan heleposti. Hän menee metsään hän osaa etukäteen arivoida,että siinä piston päässä on aina kymmeniä lintuja.Lempiaiheeni on hänen AikaMääreensä. Tunnin päästä oon siinä on saanut hänen kanssaan ihan uuden määritelmän. Ei siinä mee ku sekuntti on hyvin tavallinen arvio mille tahansa nopealle asialle. Jos näitä kyseenalaistaa,hän katsoo hyvin ihmeissään miksi en uskoisi hänen arviotaan,onpa kyseessä aika tai matka tai koko.
Kerran eräänä keskiviikkona on PoikaTalonmies kuumeessa. Kyselin Pojalta töistä palattuani,että onkos vielä kuumetta? "On sitä semmonen 38,7 astetta." Lääkitsin ja hoidin Poikaa.Illalla etsiskelin kuumemittaria,että saisin uuden tilannearvion kuumeesta.Kysyin Pojalta että tietäisitkö missä mittari? "Enpä tiiä." "no mihin sinä sen laitoit kun päivällä mittasit sitä kuumetta?" tuskailin taas etsimisen kanssa."No kun en minäkään sitä löytänyt" totesi kuumeinen Poika. "SIIS anteeksi nyt en taida ymmärtää.Sinähän sanoit että 38,7 oli ollut kuumetta." " Niin minä senarvioin.Suunnilleen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti