Love and Marriage..

Oma kuva
Kaukana Pohjoisessa,talossa järven rannalla asuu tämän tarinan Pulmuset. Rouva,joka on innostunut kirjoittamaan avioliiton askareista,sekä avioliittotyöstä yleisemminkin.Ja tietysti Erämies,joka on Talonmies ja Kumppani,Aviomies. Avioliitto on 15 vuotias teini,joka on murrosikääkin jo kokeillut. Matkassa kulkee kolme alle teini-ikäistä lasta ja kaksi metsästyskoiraa. Keski-ikäinen talo vaatii oman huomionsa,iso pihamaa vaatisi paljon enemmän kuin saa.Pohjoisen talvet tuovat lunta tupaan,jos Talonmies ei nurkissa rehki joka liikenevä hetki. Vuorotyö ja joskus työtä vuorotta,viiden ihmisen harrastukset ja parisuhteen hoito,niistä tämä blogi ammentaa kertomuksensa.

lauantai 29. toukokuuta 2010

Sivusta seurattua

Pulmusten perheessä kasvatetaan pikkuPulmusia.Nti Nuorin Pulmunen on 6 vuotias Prinsessa,jolle kaikki kaunis ja kukikas ja romanttinen on ihanaa ja elinehto.Hän pieni suuri esteetikko,joka saa likaisen ja sotkuisen huushollin hetkessä kuntoon,tuomalla pöytään kukkia ja koristelemalla huoneensa esim.Äidin kaulahuiveilla.

Nyt nti Nuorin Pulmunen alkoi majan rakennukseen Ukin kanssa. Sivusta seuraajille oli tarjolla mainio oppitunti siitä kuinka Naisten tulisi käsitellä Miehiä.

Nti säntäili,juoksutti vasaraa,etsi rukkasia,keitätytti kahvia ja kantoi itseään isompia puulankkuja ja lavoja Ukin käsittelyyn.Hameenhelmat viuhuen hän isot miesten rukkaset käsissään yritti lukea Ukin ajatuksia ja tehdä asioita jo etukäteen,mitä vain Ukki sattusikaan tarvitsemaan.Ja kun Ukki nosti lautaa,sahasi tai mittasi,nti istui kannon nokassa päiväillen Ukin taitavuutta.Ei ole kukaan koskaan niiin taitavasti laittanut kuormalavoja päällekkäin tai lyönyt naulaan puuhun kuin Meidän Ukki.Kaikki suunnitelmat ja ajatukset,joita Ukki sattui lausumaan,olivat niin erikoisen ihastuttavia ja ainutlaatuisia.Kun Ukki vielä tarkasti kuunteli mitä Pikku Arkkitehti ehdotti ja sitten esitti vastaehdotuksen,oli Nti aivan myyty ja tuon sankarin lumoissa.Kaiken kaikkiaan kaikki Ukin askareet puumajan valmiiksi saattamiseksi,olivat tavattoman hienostuneita ja erikoisen ainutlaatuisia,ja vaativat suurta asiantuntemusta ja taituruutta.

Mutta harvoin on nähty miestä,joka niin paljon hymyili ja nauroi rakennustyömaalla.

2 kommenttia:

  1. Ihana kirjotus! Molemmat niin taitavia, toinen rakentamaan ja toinen ilostuttamaan. Hyvä mieli tuli tätä lukiessa.

    VastaaPoista
  2. Onneksi Sinulla on taito kertoa. Muuten tämä huikea tilaisuus ei varmasti olisi avautunut niin terävänä kuin sen näin.
    Kiitokseni Neidille ja Ukille ja
    Sinulle välittäjänä

    VastaaPoista