Love and Marriage..

Oma kuva
Kaukana Pohjoisessa,talossa järven rannalla asuu tämän tarinan Pulmuset. Rouva,joka on innostunut kirjoittamaan avioliiton askareista,sekä avioliittotyöstä yleisemminkin.Ja tietysti Erämies,joka on Talonmies ja Kumppani,Aviomies. Avioliitto on 15 vuotias teini,joka on murrosikääkin jo kokeillut. Matkassa kulkee kolme alle teini-ikäistä lasta ja kaksi metsästyskoiraa. Keski-ikäinen talo vaatii oman huomionsa,iso pihamaa vaatisi paljon enemmän kuin saa.Pohjoisen talvet tuovat lunta tupaan,jos Talonmies ei nurkissa rehki joka liikenevä hetki. Vuorotyö ja joskus työtä vuorotta,viiden ihmisen harrastukset ja parisuhteen hoito,niistä tämä blogi ammentaa kertomuksensa.

tiistai 6. lokakuuta 2009

P.I.S.S

Jatketaanpa pohdintaa siitä,miten Hra D näkee tätä miehen ja naisen kemiaa.Muistattehan,että Hra D on psykologi Tony Dunderfelt,jonka luentoa Rva oli kuuntelemassa.

Hra D on lanseerannut käsitteen P.I.S.S,joka esitellään hänen kirjassaan Parisuhteen kemiaa. Tuo PISS kosketti minua,jopa melko lujaakin.
PISS tulee sanoista Paniikinomainen Itsenäistymisen Saavuttamisen Syndrooma. Ja naiset,tämä koskettaa meitä.Juuri meitä jotka olemme naisia tässä ajassa.Emme kivikaudella,emmekä edes 1960-luvulla,jolloin naisen asema oli toinen.Naisten yhteiskunnallinen vapautuminenhan alkoi tapahtua silloin 1960-1970-lukujen taitteessa.Naiset lähtivät,tai pystyivät lähtemään, kodin ulkopuolelle töihin ja opiskelut tulivat tavanomaisemmaksi naisillekin.Naiset ylenivät korkeampiin virkoihin,kansanedustajiksi ja tohtoreiksi, ja eipä vähäisempänä,ehkäisypillerit tuli markkinoille. Vallalle tuli se selkeä ajatus,johon minunkin sukupolvi on kasvatettu,naisella on yhtäläiset oikeudet omaan rahaan,koulutukseen,työhön ja elämään.Naisen ei tarvinnut enää minunkaan lapsuudessa olla jonkun Vaimo,saadakseen itselleen aseman.

Nyt sitten me seuraava sukupolvi olemme vieneet tätä itsenäistymistä vielä pidemmälle.Olemme ottaneet haltuumme koulutuspaikat,lääkiksen ja oikiksen penkit,eduskuntatalon lehterit ja presidentinlinnankin.Kotioloissa on ollut sama jatkumo,noin niinkuin karrikoidusti,tietysti. Nainen on pyrkinyt ottamaan Vallan; lasten kasvatus,harrastukset,laskujen maksut,lomamatkojen päätökset ja auton värinvalinta. Nykynainen on niin itsenäistynyt,ettei hän tarvitse enää miestä pysyäkseen itsenäisenä. Nainen on saavuttanut kaiken tai ainakin siihen on ulkoiset mahdollisuudet tarjolla.On tullut paniikinomainen itsenäistymisen saavuttamisen syndroma.

Tämähän on tullut koettua. Kotiäitinä ollessa,lapset oli pieniä ja koti oli Minun Hallussa. Erämies oli vähän niinkuin 1 sotkeva lapsi lisää. Sitten oli helppo siirtyä syyttämään Talonmiestä siitä kuinka hän ei tee mitään. Mitenkäpäs sitten mitään tekisikään.Sitä paitsi väärinhän se olisi ollut tehty joka tapauksessa,minä kun olin Ainoa,joka Osasi tehdä kotona Kaiken.

Onpa siinä nyt opettelu.Ensin meni 10 000 v. kun elettiin niin että Uros toi biisonin ja Naaras hoiti jälkeläiset,luolan ja nuotion.Sitten menikin vain 30 v. kun on tullut 2 isoa pyörähdystä,jotka mylläytti yhteiskuntaa ja koteja ja parisuhteita.

1 kommentti:

  1. Tutulta kuulostaa, kotiäitinä oloaika ja työssä nyt, erämiehen emäntänä kaiken aikaa. (Tämä kommenttina myös siihen Erämiesjuttuun) Joskus olen ihmetellyt, miten se jaksaa nähdä niin paljon vaivaa, laittaa ne erävermeet ja eväät valmiiksi ja nousta aniaikaisin ylös, märkään metsään rämpimään, vaikkei ole töistä tultua ehtinyt nukkua montaa tuntia. Vaan kait se on se iänaikainen Uros siellä taustalla. Kaikkien näiden sukupuoliroolimuutosten jälkeenkin se PerusUros joka saa jokusen päivän vuodessa MehtäPorukassa hankkia ruokaa kotiin.

    VastaaPoista