Love and Marriage..

Oma kuva
Kaukana Pohjoisessa,talossa järven rannalla asuu tämän tarinan Pulmuset. Rouva,joka on innostunut kirjoittamaan avioliiton askareista,sekä avioliittotyöstä yleisemminkin.Ja tietysti Erämies,joka on Talonmies ja Kumppani,Aviomies. Avioliitto on 15 vuotias teini,joka on murrosikääkin jo kokeillut. Matkassa kulkee kolme alle teini-ikäistä lasta ja kaksi metsästyskoiraa. Keski-ikäinen talo vaatii oman huomionsa,iso pihamaa vaatisi paljon enemmän kuin saa.Pohjoisen talvet tuovat lunta tupaan,jos Talonmies ei nurkissa rehki joka liikenevä hetki. Vuorotyö ja joskus työtä vuorotta,viiden ihmisen harrastukset ja parisuhteen hoito,niistä tämä blogi ammentaa kertomuksensa.

perjantai 30. lokakuuta 2009

Renkaan vaihto

Miehen ja naisen logiikka jonkun askareen tekmisessä herätti keskusteluja ja mietteitä.Ajattelinpa sitten yksinoikeudella tästä jatkaa.

Kerran itikkaisen kesäaamuna puhkesi Rouvalta rengas.Kello oli aivan liian varhainen Isännän noustavaksi,mutta aikani noituen itikoiden keskellä, suon laidalla, vararengasta jostain ihmelokerosta kaivellen,uskalsin soittaa Talkkarille. Kauniisti pyytelin anteeksi ja vielä kauniimmin pyysin apua.Niinpä Hän lähti tulemaan.Oli vihainen jo puhelimessa.Oli vihainen kun tuli paikalle.
Moitti minua vihaisesti kuinka olen ajanut puhjeenneella renkaalla,"mennee kalliit vanteet kuule tällä tavalla".Purin alahuulta tuskissani ja mietin kuinka pitkän matkan voin ajaa tyhjällä renkaalla? Olin raivona,vihainen ja pettynyt.Siitä että myöhästyn töistä,siitä kun kallis vanne on meinannut mennä rikki (?) ja eniten siitä kun mulle oltiin vihaisia avun tarvitsemisesta.

Jatkossa asiasta keskusteltiin,samaan tyyliin kuin kommentoija edellisessä postauksessa. Ei voi olla oikein että hädänalaiselle kiukutellaan vaikka itse ois kuinka väsynyt.Päädyimme siihen että olis silti pakko opetella vaihtamaan rengas.Hänhän on oikeessa,se pitäis sujua.Mutta kun tietää,että vähemmän näin meni aikaa kun siihen että minä siellä kynsilakkoja varoen ja mattoja maahan levitellen tapan itikoita ja tutkin kuinkas päin nämä nyt olikaan.Mutta ei saa puhua rumasti,ei vaikka kuinka nukuttais ja ois vapaata.

Ja niinpä IsoKäsi puuttui tähän muutamaa päivää myöhemmin. NaapuriIsäntä soitti meidän Isännälle,että hän on reissussa ja Hänen vaimoltaan on mennyt rengas samassa kohdassa kotitietä..Isäntä hätäili,että ehtiskö meidänIsäntä kattomaan,ettei se hänen vaimonsa tunkkaa reikää pakoputkesta läpitte tai jotain. Isäntähän lähti heti."Toki,minäpä käväsen!" Ja niin hän meni,laittoi Naapurin rouvalle renkaan ja olivatpa oikein pohtineet sitä kuinka on hankalassa kunnossa tie,kun on paljon mennyt renkaita naapurustolta renkaita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti