Love and Marriage..

Oma kuva
Kaukana Pohjoisessa,talossa järven rannalla asuu tämän tarinan Pulmuset. Rouva,joka on innostunut kirjoittamaan avioliiton askareista,sekä avioliittotyöstä yleisemminkin.Ja tietysti Erämies,joka on Talonmies ja Kumppani,Aviomies. Avioliitto on 15 vuotias teini,joka on murrosikääkin jo kokeillut. Matkassa kulkee kolme alle teini-ikäistä lasta ja kaksi metsästyskoiraa. Keski-ikäinen talo vaatii oman huomionsa,iso pihamaa vaatisi paljon enemmän kuin saa.Pohjoisen talvet tuovat lunta tupaan,jos Talonmies ei nurkissa rehki joka liikenevä hetki. Vuorotyö ja joskus työtä vuorotta,viiden ihmisen harrastukset ja parisuhteen hoito,niistä tämä blogi ammentaa kertomuksensa.

tiistai 26. tammikuuta 2010

Aikataulutus

Meillä eletään monenlaisia aikoja.Sesonkiaikoja,kiireisiä aikoja,arkivapaita ja aamuvapaita.Jotkut päivät ovat yhtä menoa,jossa syvällisimmät kohtaamiset on siinä kun tekstaa toiselle että tuo kaupasta vessapaperia.Sitten jokunen hetki on se kun on molemmilla ollut omaa aikaa,lepoa ja rauhaa riittävästi.Silloin voi olla hyvinkin hedelmällisiä keskusteluja tunteista,haaveista ja unelmista.Sitten taas on tilanteet jolloin olisi pakko selvittää joku Ärsyttävä Arkiasia ja yhtään ei huvittaisi. Näitten kaikkien yhdisteleminen on melkoista taiteilua,varsinkaan,jos niistä ei puhu tai niitä ei suunnittele.
Yksi oleellisimmista oivalluksista on ollut se,että voisi sanoa toiselle että "puhutaanko tästä huomenna/illalla/aamulla,kun nyt on niin väsynyt/vihainen/..ettei jaksaisi,vaikka tämä asia onkin tärkeä ja on selvitettävä,niin voidaanko sopia ettei nyt"

Mutta helpommin sanottu kuin tehty! Voi itku ettei koskaan ole tehnyt niiin paljoa mieli puhua talon laajennussuunnitelmista kuin silloin kun Isäntä on lähdössä töihin! Tai auton vaihtamisesta silloin kun Erämies on lähdössä metille! Tai suunnitella viikonlopun ruokalistaa silloin kun formulat alkaa telkkarista! Elikkäs,olin luullut että minunhan hanskassa tämä(kin?!) on: minä se kyllä osaan kunnioittaa toisen omaa vapautta sanoa että jutellaan myöhemmin.Tai minä se kyllä osaan valita oikean hetken puhua hankalista asioista,mutta kun tuo Isäntä...Olikin yllätys huomata että se olen kyllä minä,joka ei millään jaksaisi olla sanomatta Tärkeää Asiaa just silloin kun Minä tahtoisin.. miten se juttu menikään niistä viimeisistä sanoista..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti