Love and Marriage..

Oma kuva
Kaukana Pohjoisessa,talossa järven rannalla asuu tämän tarinan Pulmuset. Rouva,joka on innostunut kirjoittamaan avioliiton askareista,sekä avioliittotyöstä yleisemminkin.Ja tietysti Erämies,joka on Talonmies ja Kumppani,Aviomies. Avioliitto on 15 vuotias teini,joka on murrosikääkin jo kokeillut. Matkassa kulkee kolme alle teini-ikäistä lasta ja kaksi metsästyskoiraa. Keski-ikäinen talo vaatii oman huomionsa,iso pihamaa vaatisi paljon enemmän kuin saa.Pohjoisen talvet tuovat lunta tupaan,jos Talonmies ei nurkissa rehki joka liikenevä hetki. Vuorotyö ja joskus työtä vuorotta,viiden ihmisen harrastukset ja parisuhteen hoito,niistä tämä blogi ammentaa kertomuksensa.

tiistai 18. elokuuta 2009

Kotityökisat

Aina aika ajoin meillä otetaan inhoittava ja epämääräinen Kisa,jossa heitetään kotityömoukaria,juostaan kotityöradalla kilpaa ja otetaan täydet kolme erää oikeaa suoraa siitä kumpi ja mitä ja missä järjestyksessä.
Kisassa tarvitaan riittävän vähän unta,se on melko ehdoton vaatimus.Eduksi on jos on toinen ollut kotona lasten kanssa ja toinen ollut työpäivän kodin ulkopuolella virallisissa töissä.
Sitten ei tarvita muuta kuin liikaa lunta kotitiellä,liikaa kenkiä eteisessä tai ruokapöytä,joka on katettu kaikella muulla kuin ruokatarvikkeilla.Tästä hyvät ainekset kiihkeään kisaan saadaan esimerkiksi panosten latausvälineistä,vaatteista,aamupalan astioista klo 15 jälkeen ja eiliseltä iltapalalta pöydän pintaan kuivuneesta mustikkakiisselistä. Sitten vaihtelevasti kisassa kirittää lämmittämätön omakotitalo,kantamattomat puut tai ruokkimattomat koirat.
Sitten voidaan aloittaa.Ensin kiihkeä alkuräjähdys,jossa lähtee paljon aggressiivista liikettä.Sanaton sopimus näyttää olevan,että Minä johdan tässä vaiheessa.Talonmies tyytyy istumaan hiljaa kulmat rutussa omassa aloituksessaan.Jos minä olen päässyt alkuun,Hän ei jää odottelemaan lähtötelineisiin vaan on hetimiten lista valmiina odottamassa etten pääse liian pitkälle.Sitten tilanteen mukaan listat heitellään kuka teki mitä ja milloin,miksi ja missä järjestyksessä.Jos oikein menee vauhdikkaaksi,voidaan ottaa mukaan millä rahalla-teema.

Tämä osio on oikein raskas,olihan takana unen puute.Sitten kuitenkin Järki osio yrittää lyödä kapuloita rattaisiin,ettei tämä nyt ihan näin mene.Tunneosio kuitenkin on täydessä vauhdissa ja vaikeasti hillittävissä.Hetkeksi vetäydymme omiin hommiimme ja hiljalleen saunan lämmitykseen.Saunan lauteilla kisa useimmiten saavuttaa maaliviivansa,ja Järki saa puheenvuoron.Sitten on mahdollista luoda uudet harjoitusohjelmat ja nauttia vaikka lasillinen dopingia..


3 kommenttia:

  1. Joko tätä plokia saapi suositella?

    VastaaPoista
  2. Ihanaa! Kerrankin joku kirjoittaa siitä mitä oikeasti tapahtuu eikä siitä miltä se ulkopuolisista kuulostaa ja näyttää. Oikeasti, mahtavaa. Tätä blogia tulen seuraamaan. Ja innolla.

    VastaaPoista
  3. Mutta silti...riidankin hetkellä tietää, että tuo toinen vain on niin ärsyttävän rakas! ja se on paljon se.

    VastaaPoista