Love and Marriage..

Oma kuva
Kaukana Pohjoisessa,talossa järven rannalla asuu tämän tarinan Pulmuset. Rouva,joka on innostunut kirjoittamaan avioliiton askareista,sekä avioliittotyöstä yleisemminkin.Ja tietysti Erämies,joka on Talonmies ja Kumppani,Aviomies. Avioliitto on 15 vuotias teini,joka on murrosikääkin jo kokeillut. Matkassa kulkee kolme alle teini-ikäistä lasta ja kaksi metsästyskoiraa. Keski-ikäinen talo vaatii oman huomionsa,iso pihamaa vaatisi paljon enemmän kuin saa.Pohjoisen talvet tuovat lunta tupaan,jos Talonmies ei nurkissa rehki joka liikenevä hetki. Vuorotyö ja joskus työtä vuorotta,viiden ihmisen harrastukset ja parisuhteen hoito,niistä tämä blogi ammentaa kertomuksensa.

sunnuntai 23. elokuuta 2009

Marjastusta

Meillä intouduttiin yhtenä syksynä rahapulassa poimimaan marjoja oikein myyntiin,kuten täällä pohjoisessa tapana useammallakin.Rahapula oli katastrofaalinen,täydellinen--eli siis Aivan Pakko. Silloin Erämies kaivoi muististaan hyvät mehtuupaikat,jossa mustikatkin kasvoi ja niillä töin hän kulki pari kuukautta.Olin niin ylpeä,että itkin.

Kotipakastinkin sai sitten viimeiseksi marjoja.Erämies nosti harteiltaan kantoaisalta kaksi 50 kilon laatikkoa.Roskaisia poimurilla kerättyjä mustikoita."Siinäpä ois ne kotimarjat". Siis.Kaksi semmoista Lihakunnan he....tin isoa laatikkoa,100kg. Että ei ole kuin puhdistusta vaille."UGH.Olen metsästänyt biisonin ja puhvelin,menen nyt odottamaan ruokaa niistä."Olin niin raivoissani,että itkin.

Nyt tilanne on marjastuksessa niin,että Erämies rohmii mustikkapaikat ja kerää kotiin mukavasti ihania marjoja---ja on kehittänyt Koneen,jolla marjat itse puhdistaa.Osallistun kyllä mielelläni,se on jotenkin niin,että paskahommatkin menee kun on kivaa seuraa.Olen sanonutkin että kaverin kanssa vaikka soutaa susia saareen.Olen niin ylpeä Erämiehestä,joka osallistuu marjashouhun muutenkin kuin tuomalla rekkakuorman terassille.

Sitten kasvoi Ihania mahtavia vadelmia saunan taakse.Poimin kaikessa rauhassa pari iltaa.Homma alkoi tökkiä.Sielu ei antanut periksi,"hyvät marjat PAKKOHAN ne on poimia".Houkuttelin Erämiestä avuksi."No voin lähteä juttuseuraksi." " Se riittää.!" Olin NIIIN ylpeä.
Niinpä menimme rantaan ja Isäntä vetäsi moottorisahan käyntiin."Samallahan minä voisin nuo puut pilkkoa."...

4 kommenttia:

  1. Heu! Hauska lukea näitä juttuja! Jatka samaan malliin! Minusta on kesällä tullu niin laiska bloginpitäjä kun selkä ollu jaskana ni ei oo paljo koiran kanskaan ehtiny/pystyny harrastaa...

    VastaaPoista
  2. nauratti tuo moottorisaha, meitä molempia.

    VastaaPoista
  3. Kasa: Meillä parisuhde voi hyvin varsinkin mökillä. Sen mahdollistaa puitteet. Mökki on 70-luvulta ja lautainen eli ei ne puitteet, mutta lapset voi kulkea ulos ja sisään kohtuullisen vähällä valvonnalla (vain harvoin huudahdan ..kelenyt se ovikiinni itikoitatulloo) ja leikkiä mitä mieleen sattuu. Pienimmäinen nukkuu päiväunet ja tallustaa ulos ne nukuttuaan. Kummallakaan meillä ei ole paljoa PAKOLLISIA velvollisuuksia ja jokatapauksessa osa arkivelvollisuuksista on hauskempia mökillä esim. ruuanlaitto = grillausta sidutölkki kädessä (aamupuurolla ei sitten näin), iltapesut = saunaanuimaansaunaanuimaan ja ne tämän kesän marjamaat, ne on siinä näköetäisyyden päässä mökistä. Joku vaimo kielsi meillä poimimasta muuten kuin käsin ja sillä periaatteella vaikka suoraan pakastusrasiaan. Minä jaksan roikkua mättäillä pää alaspäin minimiosan minkä se omituinen höpöttäjä ja jonthkapyllistelijä tekee ja sitten minulla on sanaton LUPA läiskiä lippaa Nilakan rannassa. Tartun vaikka mihin työhön ja sillä saa hyväksynnän ja arvostusta. Minä vain päätän sen työn ja minkä aikaa sitä viitsin tehdä. Sillon se pysyy hauskana. Ja silti tuntu on että minua arvostetaan enemmän kuin arkihässäkässä kaupungissa. Selvää huijausta hähää ! Toki riidelläänkin ja osataan se yhtä huonosti kuin kaupungissakin eli siinä ei ole mökkibonusta, mutta sopiminen tapahtuu nopeammin kun karkuun ei pääse.

    VastaaPoista
  4. Aivan mahtavaa,että miehisyyttäkin kommeteissa!Huippua Läjä!
    Ja mahtava on se vaimo,joka jaksaa poimia puhtaat marjat..olet siunattu mies!

    VastaaPoista