Love and Marriage..

Oma kuva
Kaukana Pohjoisessa,talossa järven rannalla asuu tämän tarinan Pulmuset. Rouva,joka on innostunut kirjoittamaan avioliiton askareista,sekä avioliittotyöstä yleisemminkin.Ja tietysti Erämies,joka on Talonmies ja Kumppani,Aviomies. Avioliitto on 15 vuotias teini,joka on murrosikääkin jo kokeillut. Matkassa kulkee kolme alle teini-ikäistä lasta ja kaksi metsästyskoiraa. Keski-ikäinen talo vaatii oman huomionsa,iso pihamaa vaatisi paljon enemmän kuin saa.Pohjoisen talvet tuovat lunta tupaan,jos Talonmies ei nurkissa rehki joka liikenevä hetki. Vuorotyö ja joskus työtä vuorotta,viiden ihmisen harrastukset ja parisuhteen hoito,niistä tämä blogi ammentaa kertomuksensa.

keskiviikko 26. elokuuta 2009

Vanhemmuudesta

Naisen ja miehen väliset erot korostuu lasten kanssa,kun ollaan jo isijä ja äitejä.Myöskin on niin että erot ovat tarpeen,siinähän lapsen oma identiteettikin muotoutuu ja peilikuvia on omassa lähiympäristössä.Kerran eräs Kokeneempi Äiti,kuuden lapsen äiti ja jo muutamalle Isoäiti,totesi että Isä on vaan siinä vastuksina,silloin kun lapset on pieniä.Sitten kun alkavat kasvaa ja touhuta ja harrastaa ja murrosikä alkaa lähetä,silloin tarvitaan Isää mukaan touhuun.Itsellä oli silloin pieni esikoinen ja jatkuva epävarmuus siitä kuinka tässä nyt uudessa roolissa pitäisi olla.Tuon Mummon mielipide kauhistutti.Siis hän oli pärjännyt hyvin kuuden pienen kanssa "ilman isänroolimallia",mutta minä en kyllä jaksa enkä alakaan..
Nyt kun ne omat on just siinä että ne touhuaa ja harrastaa,on juuri näin tapahtunut.Toki siis isää vauvojen ja pienten hoidossa ja perheissä tarvitaan,mutta Miehen malli ja rooli vahvistuu kun lapset kommunikoivat selvästi,keskustelevat,muodostavat omia mielipiteitä maailmasta.Miehenkin on helpompi kurkistaa lapsen maailmaan,kun lapsi on oma persoona eikä enää äidin ruumiin jatke.

Meillä on selkeästi muokkaanutunut Eppu Nuotion sanoin tilanne,jossa "äideillä on masu sitä varten,että sitä voi joskus lapset lohduttavasti taputtaa." Äiti ruokkii,ravitsee,vahvistaa,vahtii,huolehtii,pesee ja puunaa...sitten äidillä menee hermo,kun "minä teen täällä aina kaiken" ja lapset kommetoivat ,että niin näköjään...

Isällä on meilläkin lukuisa määrä tehtäviä,mutta sovittu on,että Isä vastaa kysymyksiin: mistä sähkö tulee?(sähkötehtaasta?),mistä vesi tulee?(tosta hanasta?) minne sähkö menee?(hukkaan?)miksi sataa?(Jumala itkee?) miten lentokone pysyy ilmassa?( ihmeen avulla?)
Syyn miksi näin on käynyt näittekin jo.Isäntä kyllästyi kuuntelemaan minun selityksiäni miksi metalli laajenee lämpimässä tai kuka valtakunnan rahavarannon määrittelee..

Kerran KeskiPulmunen piti minua laiskanläksyssä ja kysyi kuin Automaatti,kuka löysi intiaanit?miksi Jumala loi ihmiset?kuka keksi rahan?kuka keksi että mansikoita voi syödä?.Lista oli loputon ja lopulta meni sitten se kuuluisa Hermo. "Mee isältä kysymään,en minä tiedä!"
Lapsi vastasi kirkkain silmin: " siksi minä juuri sinulta kysynkin,että sinä Äiti oppisit!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti