Love and Marriage..

Oma kuva
Kaukana Pohjoisessa,talossa järven rannalla asuu tämän tarinan Pulmuset. Rouva,joka on innostunut kirjoittamaan avioliiton askareista,sekä avioliittotyöstä yleisemminkin.Ja tietysti Erämies,joka on Talonmies ja Kumppani,Aviomies. Avioliitto on 15 vuotias teini,joka on murrosikääkin jo kokeillut. Matkassa kulkee kolme alle teini-ikäistä lasta ja kaksi metsästyskoiraa. Keski-ikäinen talo vaatii oman huomionsa,iso pihamaa vaatisi paljon enemmän kuin saa.Pohjoisen talvet tuovat lunta tupaan,jos Talonmies ei nurkissa rehki joka liikenevä hetki. Vuorotyö ja joskus työtä vuorotta,viiden ihmisen harrastukset ja parisuhteen hoito,niistä tämä blogi ammentaa kertomuksensa.

keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Kemiallista pohdintaa

..."siinä täytyy olla rakkautta,siinä täytyy olla kemiaa.." lauletaan ysärihitissä.Sehän on taivaan tosi,rakkauden radalla kemiaa tarvitaan,josko joskus vähän fysiikkaakin..
Kuitenkin lienee niin,että pitkässä parisuhteessa olisi vielä tärkeämpää ymmärtää miehen ja naisen kemialliset erot,siinä kuin ne fysiikankin monimuotoisuudet.Psykologi Tony Dunderfelt on kirjoittanut tästä aiheesta tänä vuonna kirjankin:"Parisuhteen kemiaa".Sitä suosittelen,jos hermo kestää.Välillä kirja naurattaa,ajoittain on kovin psykologista ja vaikeaselkoista tekstiä.
Rva Pulmusen päähän pälkähti mennä kuuntelemaan Dunderfeltia oikein luennolle.Hra Pulmunen ei ehtinyt mukaan,mutta kannusti kovasti,että on se varmasti hyvä jos sinä jaksat mennä..
(Dunderfelt on niin vaikea sana,että jatkossa,kun lainaan häntä,käytän lyhennettä hra D.)

Hra D puhuu jugurttipurkki- teoriasta.Tässä teoriassa miehen ja naisen olisi parisuhteessaan päivässä käytettävä "jugurttipurkillisen syömiseen käytettävä aika" toistensa rehelliseen,avoimeen ja suoraan sielujen kohtaamiseen. Eli 5-7-min.vuorokaudessa.Hetki jolloin katsottaisiin puolisoa silmiin,heitettäisiin omat suunnitelmat ja tunteiden siirrot syrjään..ja kuultaisiin mitä toiselle kuuluu,juuri sinä päivänä.Mitä töissä sattui,ketä tapasit,mitä niille kuuluu,mitä söit...jne.Ihan tavallisia,arkisia asioita.Ei mitään suuria suunnitelmia joka päivä voi olla.Ei suuria unelmia,ei rakkauden tunnustuksia,ei ruusuillallista eikä timantteja.Arki ja lämpö vaikka sen jugurttipurkin ympärillä tai vaikka saunan lauteilla.Kaksistaan,avoimesti kohdaten.
No höh.Ei voi olla vaikeeta.Siis istua nyt sen oman puolison kanssa nokatusten 5 min.Viimeksikin juteltiin Erämiehen kanssa ihan tavallisesti....ennen hirvenmetsästyksen alkua?kanalinnustuksen? vai sorsastuksen..? Siis...eihän tässä näin voinut käydä!Muutama viikko ainakin siitä on vierähtänyt että on ollut aikaa hetki keskittyä kahdestaan puhelemaan,ilman että joku kolmas tai neljäs korvapari on kuuntelemassa,tai joku arkinen asia painaa niin paljon,ettei jompikumpi pysty aukaisemaan itseään "rehelliseen,avoimeen ja hetkeen ilman omia pahan olon tunteita".

Ja nyt,miehet, tullaan Oleelliseen Oivallukseen.Tämä on Se hetki,johon Naisesi tarvitsee Sinua.Naisen ja miehen välinen ero on siinä,että nainen on taitava hallitsemaan. Nykynainen "osaa"kaiken,pystyy omalla älyllään,rahallaan ja asemallaan saamaan kaiken sen mitä nykyelämä tarvitse ja vaatii.Enää ei tarvita miestä tuomaan leipää ja puhvelia kotiin tai etsimään parempia metsästysmaita.Mutta! nainen tarvitsee itselleen palloseinän,sen Kumppanin,joka kohtaa naisen kanssa maailman ja sen armottomuuden ja kauneuden. Miehen ja Naisen pitkässä parisuhteessa nainen tarvitsee kaikista eniten sitä,että mies on läsnä,lähellä,kohdattavissa.Nainen tarvitsee lämpimän äänensävyn ja lämpimän katseen.Ei informaatiota,kuinka metsän raivaus oli raskasta tai auton korjaus tulee maksamaan 100 e. Ei -siis edes psykologi HRA D: n mielestä- sitä että mies istuu illan naisensa kanssa puutarhassa ja lässyttää kauniita sanoja ja tuo timantteja tai kukkiakaan.Nainen ei sitä tarvitse eikä useinkaan edes halua.Nainen tarvitsee Palloseinän,johon minun heittämä pallo kimpoaa hieman eri suunnassa takaisin! Mieletön Idea!Ja tuttu juttu,jolle,Hra D antoi nyt sanat,edes jotenkin.
Mitä mies sitten HraD:n mielestä tarvitsee.Mies tarvitsee "oman neliösentin".Mies tarvitsee oman tilan,jossa Hän on hyvä ja Nainen hänen tekojaan siinä neliösentillä ihailee.Miehisyys on tekoja,mies ei niinkään tarvitse sanoja ja kehuja "reipas poika",joskin kuullemma siitäkin voisi olla Iloa, mutta että Nainen huomaa ja siten ihailee kaadettua metsää,korjattua autoa,lämmitettyä saunaa,tapettua hirveä tai laitettua ruokaa.

Jugurttipurkillinen.Huh. Siihenpyritään.Vaikka samalla kun pakataan hirvenlihoja.

2 kommenttia:

  1. Rouva Pulmunen

    Asiasta kirjoitat!
    Tulin kolmannen kerran lukemaan tämän jugurttipurkin tuoteselosteen. Ensimmäisellä kerralla ajattelin , Ei koske minua! (Kaiken tiedon mitä hankin on koskettava minua ????) Toisella kerralla olin jo hiukan valistuneempi ja ymmärsin, myös minua.
    Jäin muistelemaan omia toimintatapoja nuorenaikuisennaisen elämänvaiheessa.
    Näin itseni osana metsää, pienenä puuna joka oli siemenestä itänyt ja pikkutaimeksi kasvanut naismetsään. Isoilla naispuilla oli menneisyys. Kauheat myrskyt jotka kaatoivat lähes kaikki ne isoimmat puut, niitä latva- ja juurilahoja näkyi vielä jossain. Siellä varttui pieniä puita, ja jostain syystä naistaimet voivat paremmin kuin ne toiset.

    Kun ei ollut enää niitä isoja isoja puita joilta olisi saanut myrskykestävyyttä opittiin hoitamaan myrskyt, tuulet. kuivatkaudet ja rankkasateet sillä turvalla mitä oli saatavissa.
    Sinä ja kaltaisesi Sinät olette avainasemassa opettaessanne omille lapsille näkemään jälleen ne korkeat, turvalliset, isot puut jotka ovat estävät maailman kaatumisenpienten taimien päälle.

    Lieneekö tämä nyt ollut asiasta vai vierestä, näitäkin tuntoja heräsi.

    Lisää, lisää...

    VastaaPoista
  2. Asiaa! Siis olen joskus puuhommaa miettinyt,enkä ole noin hyvin osannut sanoiksi pukea. Ja nimenomaan niin päin,että niitä Miespuita puuttuu turhan monelta mieheltä.Naispuita on enemmän ja paremmin saatavilla,kaipa se on sitä suvunjatumista,naaraat huolehtii jälkeläisistään.Mutta on se totta,että jos siitä ihan läheltä puuttuu Suojapuita...Joutuu enempi raivautumaan ja taistelemaan.Kylläkyllä.Tätä pitää jalostaa..

    VastaaPoista