Love and Marriage..

Oma kuva
Kaukana Pohjoisessa,talossa järven rannalla asuu tämän tarinan Pulmuset. Rouva,joka on innostunut kirjoittamaan avioliiton askareista,sekä avioliittotyöstä yleisemminkin.Ja tietysti Erämies,joka on Talonmies ja Kumppani,Aviomies. Avioliitto on 15 vuotias teini,joka on murrosikääkin jo kokeillut. Matkassa kulkee kolme alle teini-ikäistä lasta ja kaksi metsästyskoiraa. Keski-ikäinen talo vaatii oman huomionsa,iso pihamaa vaatisi paljon enemmän kuin saa.Pohjoisen talvet tuovat lunta tupaan,jos Talonmies ei nurkissa rehki joka liikenevä hetki. Vuorotyö ja joskus työtä vuorotta,viiden ihmisen harrastukset ja parisuhteen hoito,niistä tämä blogi ammentaa kertomuksensa.

tiistai 1. syyskuuta 2009

Flirttailusta

"Nyt minnoon kyllä vanaha!" huokaisi Anoppi takavuosina töistä palattuaan.Vuosia hällä jo olikin ihan aikuisen verran,mutta kävinpä silti kohteliaasti ihmettelemään,mikä sai nyt tuon juolahduksen tulemaan mieleen.Anoppi kertoi kävelleensä Kotikaupungin poikki ja rakennustyömaan kohdalla kukaan ei viheltänyt perään. Olin hieman hämilläni,hymähtelin kohteliaasti,"ethän Sinä nyt vanha ole.." Olin nuori ja minun perääni raksoilla joskus vielä vislattiin.Nyt kun muistelen tuota tilannetta,ihmettelen.Anoppi oli (ja on edelleenkin!) hyvin sutjakkasäärinen ja hän oli silloinkin pukeutunut mustaan polven yläpuolelle ulottuvaan nahkahameeseen.Hän olisi hakannut monen nuoremman "donnan" mennen tullen ja palatessa.
Nyt voin jo täysin allekirjoittaa tuon,enkä ole läheskään samoilla kymmenilläkään.En muista että perääni olisi vislattu puhaltamatta alle 3 promillea.Ei niinkään että kokisin olevani vanha,mutta se tunne,jonka hän silloin tuolla lausahduksella toi esille.

Flirtti voi olla oikein hauskaa ja mukavaa,kun sen oikein oivaltaa.Samalle asialle nauraminen,raskas yhteinen kokemus,työtoveruus,tai vain vallaton huumorintaju jonkun vieraan kanssa voi olla mitä riemastuttavinta!Flirttailu piristää omaa oloa ja päivää,ja mikä parasta,sen tuoman hyvän olon,voisi kantaa omaan parisuhteeseensakin.Flirttihän on sanoja,silmäpeliä ja joku kahdenkeskinen jaettu vitsi,kosketus on tietenkin kiellettyä,eikä enää kevyttä sanojen seikkailua.

Joskus kuulee Isännän kertovan asiakastilaisuuksista tai työtovereista että heillä on ollut hauskaa ja työskentely Juuri Tuon kanssa oli pelastanut tilanteen.Joskus olen heittäytynyt tahallaan mustasukkaiseksi ja alkanut leikkisästi tivaamaan että kukas se semmonen naikkonen onkaan?Isäntää tuntuu hetilailla hermostuttavan sellainen kysely,hän kokee etten minä luota että juttelu on ollut kivaa juttelua.Oikeasti en koe niin.Usein olen jopa (salaa..!?)ylpeä,että "hän on mun,hän on mun..." juttele vaan,mut mun luo se tulee yöksi..Sehän on niin,että sehän on minullekin kunniaksi,jos joku ajattelee,että Juuri Minun Puolisoni on kiva tai taitava alallaan tai Hauska Mies.
Sama lienee toisinpäin,kyllä Talonmies vilkaisee,jos alan kertoilemaan oikein hauskasta tilanteesta illan vieton aikana.Ja sekin tuntuu kivalta,se tuntuu siltä,että olen Tärkeä juuri Hänelle.

Me olemme molemmat kovia puhumaan ja meillä on hyvin samantapainen ja vauhdikas huumorintaju.Joudumme esim.työpaikoillamme molemmat paljonkin tilanteisiin,joissa flirttailua saattaa olla mukana.Se riemastuttaa työtilannetta,joka muutoin saattaisi olla hyvin raskas.Näin ollen raskaus työstä ei tule takkiin kiinni ja ilta kotona voisi olla iloisempi kuin olisi ilman kevyttä flirttiä.Myöskin olemme kokeneet,että kevyt flirtti kannattelee muutoinkin.Korvissa soi jotkut kivat kehut tai lämmin tilanne,tuntee itsensä kauniiksi/komeaksi ja mukavaksi;ehkä sitten kotonakin.

Kun tekstiviestit tuli käyttöön,ne toivat parisuhteeseen uuden ulottuvuuden parisuhteen keskinäiseen flirttailuun.Siinä piilee riskinsä,viesti saattaa mennä vikaankin,mutta riski kannattaa ottaa.Kun kesken työpaivän puhelimessa on Omalta Puolisolta vihjaileva viesti;voi mies kuin mies olla melko varma että tyytyväinen Rouva tulee kotiin.Ulkomaan matkojen aikana on tekstiviestit nykyisin verrattomia!Tosin viime kevään Itävallan matkalle tuli 100 e lisälasku..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti