Love and Marriage..

Oma kuva
Kaukana Pohjoisessa,talossa järven rannalla asuu tämän tarinan Pulmuset. Rouva,joka on innostunut kirjoittamaan avioliiton askareista,sekä avioliittotyöstä yleisemminkin.Ja tietysti Erämies,joka on Talonmies ja Kumppani,Aviomies. Avioliitto on 15 vuotias teini,joka on murrosikääkin jo kokeillut. Matkassa kulkee kolme alle teini-ikäistä lasta ja kaksi metsästyskoiraa. Keski-ikäinen talo vaatii oman huomionsa,iso pihamaa vaatisi paljon enemmän kuin saa.Pohjoisen talvet tuovat lunta tupaan,jos Talonmies ei nurkissa rehki joka liikenevä hetki. Vuorotyö ja joskus työtä vuorotta,viiden ihmisen harrastukset ja parisuhteen hoito,niistä tämä blogi ammentaa kertomuksensa.

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Naisen kädestä

Talonmies otti kantaa,että olis yks juttu,josta voisit sinne plokkiis kirjottaa.OK!MitäMitäMitä? Paloin uteliaisuudesta,mikä on asia,joka Miehen mieltä painaa,niin,että se pitäis oikein sanoiksi vääntää.
"Se pitäsi ampua alas,semmonen mainoslause,että "naisen kädestä"." tuumasi RemonttiMies.
"No?"
"Se on sama ku laittas lehteen,että jos tahtot ittes löysään hirteen,osta tämä."

Olin sanaton.Moninaisista kliseistä,ongelmista,riesoista ja rievuista huolimatta,Hän tahtoisi,että herättelisimme mieliimme Autot.Siis tuo neljällä kumisella munkkirinkilällä rullaileva Menokki,joka ei ole kosakaan jättänyt minua tienpäälle.Minä tosin olen joskus jokusen Auton jättämään.Milloin minnekin.

Automies oli etsinyt Minun Hyötyajoneuvostani Jotakin Hänelle Kuuluvaa.Hän ei löytänyt.Mutta hän löysi kokoa 37 hokkarit,vaaleansinisen luistelukypärän,tyhjiä pulloja 3 eri kauppaan.Yhdet talvirukkaset,lapsen.Mustat nahkahanskat,minun(renkaanvaihtoa varten).Lapion,rengasraudan,vararenkaan (tietysti!)lasinpesunestettä,tyynyn,purkkaa pussissa ja lattialla,taakkaliinan,aurinkolaseja,tyhjän kahvikupin,lapsen piirrustuksia,kyniä,lapsen kengät(ai sielläkö ne oli!)c-kasetteja(joo,kyllä niitä on vielä),satukirjoja,kierrätykseen meneviä lehtiä iso kassillinen,jarrunestettä(keneköhän jäljiltä SE siellä on!)kertakäyttömukeja pino,joista iso osa oli mennyt rikki.Lisäksi kuullemma hiekkaa on enemmän kuin hiekkalaatikossa.
Sivulista on irti,auto on aivan liian kurainen.Ratti on vinossa ja toisesta reiästä ei tule lasinpesunestettä."Sehän kolisee ja kilisee kuin Joulupukin Poro!"isäntä päiväili.
No niin tekkee.Olenkin ihmetellyt sitä.

Itse ajan sen 1400km/kk,ja melko usein ajan aivan liian lujaa,ainakin tutuilla teillä.Tankkaan,ja ymmärrän,että talvella tankki olis mieluiten täys kuin tyhjä.Öljyä on oltava aina ja valot on oltava hyvät.Renkaissa pitää olla ilmaa,ja osaan laittaakin sitä aika ajoin.Osaan vaihtaa renkaan,jos on PAKKO ja osaan heijjata,jos olen Jumissa ja joku joutuu työntämään Autoa ja minua.Mutta se ei kuulemma oikein riitä auton omistajalle.En laita muistiin,millä kilometreillä öljyt tai suodattimet tai jotkut propellit on vaihdettu.En osaa sanoa milloin mitäkin huoltoa pitäsi ennakoida.Olen mennyt ostamaan jotakin osaa ja kun Kaupan Setä kysyi,että minkäslaiseen autoon,niin vastasin kauniisti hymyillen että "vihreään ja kuraiseen." KaupanSetä punastui.

Meitä naisautoilijoitakin toki on moneen,toiset ovat innostuneempia ja ymmärtävät enemmän ja hyvin moni ymmärtää minuakin vähemmän.Naiset ajaa autoillaan usein hiljaa körötellen isolla vaihteella,hiljaista nopeutta,maisemia katsoen,musiikkia kuunnellen ja Otuksia varoen.Tämä karsoittaa kuulemma konetta ja autot on sitten kuluiltaankin tukkoisia.Naisautoilijoita on helppo jalliittaa korjaamoilla,koskapa he ymmärtävät usein just sen että niitten renkaitten on oltava pyöreitä.Toisaalta taas naiselle voi olla KorjaamonMiehen vaikea selittää,että Sinä olet kuule itse särkenyt tämän koneen,kun ei ole lisätty öljyä tai vaihdettu jotakin suodatinta.
Naiselle auto voi olla yksi siivouksen kohde.Minulle se ei sitä ole.Minulle se on huippuväline tavaroitten siirtoon paikasta A paikkaan B ja C.Aina vaan en heti ehdi niitä sinne viedä.Minulle auto on Apuväline,jolla kuskataan lapsia kurahousuissa ja pitkiä matkoja,niitten on siellä viihdyttävä,joskus eväin ja kirjoin.

Jos siis olet ostamassa autoa ja lehtimainoksessa lukee:Naisen kädestä!Älä osta.Tarjoa myyjälle pullakahvit kärsimysten lohdukkeeksi.

2 kommenttia:

  1. tämä on niin tuttua ja mukava lukea että on samanlaisia naiskuskia kuin itse olen.miehen mielestä auto kuin kaatopaikka välillä,itsekkin ajan pitkää työmatkaa muksujen kanssa..OLi huippua lukea toi pätkä!saatan aamulla juoda kahvetkin ajellessa töihin ja joskus jos on liian myöhään lähetty voi olla että ylinopeutta voi joulua ajamaan,mutta vain silloin tällöin onneksi :)

    VastaaPoista
  2. kiitos kiitos että viihdytti! joskus ei kyllä viihdytä itsekään kun jäätyneitä banaaninkuoria muistan kaivella lattiamatosta,mutta lapset viihtyy..; ) ja usein itsekin! olen mietteissäni suunnitellut semmosta aikuisten vippamukia,josta autossa olisi hyvä aamulla kahvit ryypätä,kun saattaa se lähtö mennä vähän turhan tarkalle..

    VastaaPoista