Love and Marriage..

Oma kuva
Kaukana Pohjoisessa,talossa järven rannalla asuu tämän tarinan Pulmuset. Rouva,joka on innostunut kirjoittamaan avioliiton askareista,sekä avioliittotyöstä yleisemminkin.Ja tietysti Erämies,joka on Talonmies ja Kumppani,Aviomies. Avioliitto on 15 vuotias teini,joka on murrosikääkin jo kokeillut. Matkassa kulkee kolme alle teini-ikäistä lasta ja kaksi metsästyskoiraa. Keski-ikäinen talo vaatii oman huomionsa,iso pihamaa vaatisi paljon enemmän kuin saa.Pohjoisen talvet tuovat lunta tupaan,jos Talonmies ei nurkissa rehki joka liikenevä hetki. Vuorotyö ja joskus työtä vuorotta,viiden ihmisen harrastukset ja parisuhteen hoito,niistä tämä blogi ammentaa kertomuksensa.

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Erätietoja ja Isäntaitoja

Automatkoilla Prinsessa kanssa joutuu hyvinkin ihmeellisiin keskusteluihin.Hänen vilkas mielikuvitus,runsas sanavarasto yhdistettynä lapsen havannointikykyyn ja rauhaiseen kahdenkeksiseen hetkeen autossa ,on mitä mainioin pohja saada osallistua tuohon hyvin täsmähavaintoja tekevään Pieneen Naiseen.

Kerran eräänä keskiviikkona loppusyksystä Nti alkoi tanssiinkuljetusmatkalla pohtia lintuja; niitten muuttoa syksyisin ja keväisin ja lintujen kokoa ja siipisulkien värejä.
-" ne on niiin kauniita ne yhet isot ne valkoiset linnut,ne joustenet!"
-"joutsenet,niin on."
-"minne ne muuten menee,nehän on Suomen kansallispuistolintuja?"
-" etelän lämpöön ne lentää nekin,missä ne saa sulassa vedessä uida ja syödä kalaa,se on sitäpaitsi kansallislintu,ei kansallispuisto."
-" on niitä kansallispuistoissa!""isi on sanonu!"
- " on varmaankin on,mutta on niitä muuallakin,eihän ne siellä puistossa pysy"
-"isi on sanonu!"
-"okei.sitä se varmaan isikin on kuitenkin tarkoittanut..."
-" niitä jouste...joutsenia ei saa ampua.ei muut kuin salametsästäjät."
-"joo ei saa.ei siis oikeastaan salametsästäjätkään saisi ampua,se on rauhoitettu lintu ja saa isot sakot jos sen ampuu."
-"niin! jos meijän isi näkis että joku ampuu joustenia,ei ku joutsenia,niin isi kyllä ottais heti pyssyn niiltä kyllä pois ja sanois niille ettei niitä saa ampua!"
-"niin kyllä..."
-" meijän isi ei kyllä ampuis joutsenia.meijän isi kyllä tietää ettei niitä ei saa ampua."
-" ei tietenkään ampuis,kaikkihan tietää ettei niitä saa ampua-sinäkin tiedät,vaikka olet vielä lapsi"
-" joo,mutta meidän isipä opettaa sitä muillekin,sinä opetat vaan mulle."

2 kommenttia:

  1. On ne nämä blogit verrattomia tässä asioiden säilömisessäkin, tällaisetkit hienot jutut tahtovat jäädä unholaan. ennen oli niitä runonlaulajia ja sadunkoetojia, nyt nämä!

    VastaaPoista
  2. komppaan edellistä!

    ja aina naurattaa.

    VastaaPoista