Love and Marriage..

Oma kuva
Kaukana Pohjoisessa,talossa järven rannalla asuu tämän tarinan Pulmuset. Rouva,joka on innostunut kirjoittamaan avioliiton askareista,sekä avioliittotyöstä yleisemminkin.Ja tietysti Erämies,joka on Talonmies ja Kumppani,Aviomies. Avioliitto on 15 vuotias teini,joka on murrosikääkin jo kokeillut. Matkassa kulkee kolme alle teini-ikäistä lasta ja kaksi metsästyskoiraa. Keski-ikäinen talo vaatii oman huomionsa,iso pihamaa vaatisi paljon enemmän kuin saa.Pohjoisen talvet tuovat lunta tupaan,jos Talonmies ei nurkissa rehki joka liikenevä hetki. Vuorotyö ja joskus työtä vuorotta,viiden ihmisen harrastukset ja parisuhteen hoito,niistä tämä blogi ammentaa kertomuksensa.

tiistai 30. marraskuuta 2010

Kalluppi

Eräänä pakkasiltana, muutaman pidemmän päivän pakkasjakson jälkeen,Pulmuset törmäsi Erimielisyyteen ja kuinka ollakaan--teidän tulee nyt yllättyä ja ihmetellä-- aiheena oli autot.Tai siis minun auto.

Miten hirveen paljon voikaan pieni vihreä,kurainen (jonka kurapölyyn sivuoveen on Prinsessa tumpullaan kirjannut oman nimensä),vanha,hieman vinossa kulkeva(siinä on joku kai rikki,kun ei se perä oo ihan vaaterissa)ja täysipäiväistä roska-auton sivuvirkaa toimittava farmariauto saada riitoja aikaiseksi! Ja niin paljon kuin minä siitä teillekin kirjoitan-ja ettekö muka jaksa lukea!?

Mutta nyt heräsi sellainen himo saada selville,että te muutamat naiset,jotka tätä soperrusta jaksatte joskus lukea ja ennenkaikkea te,joilla on saapusalla joku Mies,joka autoasioista mitään ymmärtää (onhan niitäkin miehiä,joita autontekniikka kiinnostaa yhtäpaljon kuin minua), kuinka usein ne naiset huoltaa edes jotain itse autoonsa? Tankkaatko itse? (eikä nyt kysytä sitä,maksatko itse..)Lisäätkö öljyä? Osaatko tarkistaa öljyt? Vaihdatko talvi/kesärenkaat itse? Vaihdatko puhjenneen renkaan itse? Lisäätkö jäähdyttimen nestettä? Tiedätkö että sitä pitäisi lisätä? Laitatko muistiin huoltokilometrit ja öljynvaihtovälit?
Riitelettekö tästä kaikesta koskaan?

5 kommenttia:

  1. Yksi kyllä! Tai kaksi! Tankkaan ja maksan.
    Jossain vaiheessa tein tuommoisia juttuja, jos
    mies eläisi Hän tekisi, mutta nyt tekee 15v,
    ainakin luulen, kenties äitinsä kanssa.

    EN VARMASTI TEKISI JOS TALOSSA OLISI MIES,
    joku roti pittää olla elämässä.

    VastaaPoista
  2. Selvyydensaantihimoon vastauksen tapaista: Tankkaan itse jos on pakko, mielellään delegoin homman varsinkin talvisin jolle kulle miesväestä. (Mulla on KOLME autoilevaa miestä perheessä, JEE!)Osaan tarkistaa öljyt ja lisätäkin (siis jos on pakko). Renkaiden pultteja en taatusti saisi auki vaikka yrittäisin (en kyllä ole edes yrittänyt), eli vaihto jääpi suosiolla kykeneväisemmille. Jäähdyttimen nesteen paikasta en ole ihan varma, tuulilasinpesunesteen kyllä lorautan sujuvasti siihen valakoseen pönttöön.
    --Mitkä huoltokilometrit? Mihin muistiin? Summa summarum: niitä prinsessakonsteja tarvitaan täälläkin päin miesväen suostuttelemiseen, tosin melko laimeasti. Eikä me näistä riidellä, vasta kortin saaneet poijanmoukkeet mieluusti hurauttavat teepeelle tankille tai touhuavat yhessä taaton kanssa renkaanvaihossa.

    VastaaPoista
  3. Siis se äskönen kommentti jossa kolmella auttavaisella mieshenkilöllä kehuskelin, mahtoi jäädä allekirjottamatta, sen väsäsin minä:
    Päivi

    VastaaPoista
  4. tankkaan ja maksan itse. lisään lasinpesunesteet.

    lopuista hommista muistuttelee oma isäni. niitä tehään kun muistetaan.

    meillä riidellään sitten jostain muusta ;)

    VastaaPoista
  5. Osaan tehdä nuo kaikki ja kaikkia olen joskus tehnytkin, mutta koska taloudessa on mies, joka sen minun ajaman auton omistaa, nakitan sen tekemään kaikki mainitut tankkaamista lukuunottamatta. Silloin kun minulla oli oma auto, tein vähän enemmän autohommeleitakin.

    VastaaPoista