Love and Marriage..

Oma kuva
Kaukana Pohjoisessa,talossa järven rannalla asuu tämän tarinan Pulmuset. Rouva,joka on innostunut kirjoittamaan avioliiton askareista,sekä avioliittotyöstä yleisemminkin.Ja tietysti Erämies,joka on Talonmies ja Kumppani,Aviomies. Avioliitto on 15 vuotias teini,joka on murrosikääkin jo kokeillut. Matkassa kulkee kolme alle teini-ikäistä lasta ja kaksi metsästyskoiraa. Keski-ikäinen talo vaatii oman huomionsa,iso pihamaa vaatisi paljon enemmän kuin saa.Pohjoisen talvet tuovat lunta tupaan,jos Talonmies ei nurkissa rehki joka liikenevä hetki. Vuorotyö ja joskus työtä vuorotta,viiden ihmisen harrastukset ja parisuhteen hoito,niistä tämä blogi ammentaa kertomuksensa.

tiistai 2. marraskuuta 2010

Lahjakuvastoja ja autokouluja

Lapsiperheessä joulunajan lähestymisen huomaan varmiten- ja nopeiten,siitä kun lokakuun puolivälissä alkaa tupsahdella postilaatikkoon lahjakuvastoja.Kuvastot pursuaa mitä kauneimipia,ihanampia ja ennenkaikkea tarpeellisimpia leluja,nukkeja,legoja,taistelualuksia ja pehmokoiria.
Samaan aikaan tulee myös ihan toisenlaiset kuvastot.Syysmallisto! Isänpäiväpakettiin! Älä jätä joululahjoja viime tippaan! Ensi talven lumille! Ehei,en todellakaan tarkoita nyt elloksia,anttiloita enkä edes hennes&mauriziakaan.Vaan laatikosta puskee Biltemaa,IKH-Fordson Varaosat, Motonettia ja mitäkaikkeaniitänytonkaan!
Kerran eräänä keskiviikkona Talkkari istui kovin syventyneenä ja kynsiään pureskellen keittiön pöydän ääressä.Ehdin jo miettiä,onko miehellä murheita,onko maailma kolhinut,työssä mättää.
"Hei! KATO!" hän parahteli. Kun yritin lähestyä ja kysyä,kuului kuitenkin vain muminaa ja älähtelyä.Puhuminen oli aivan turhaa.
Viimein hän nosti katseensa ja silmät palaen esitteli kuvaa Fordson kuvastostaan. Kun hän näki kaiketi hieman pelästyneen ilmeeni,etten taaskaan ymmärtäisi mitään,mitä hän puhuu, Talkkari päättikin lähestyä asiaa eri tavalla.
"Sinähän muistat autokoulusta..." hän aloitti ja näytti jotain pyörylöitä kuvastostaan,ja voin kertoa teille ettei ne olleet lankakeriä eikä leivoksia,joista edes jotain olisi tajunnut.
" Niinh..." aloitin rohkaisevasti.
" Autokoulussahan käytiin läpi niistä ..." hän innokkaana jatkoi jonkun hyvin pitkän lauseen,josta en kyllä ymmärtänyt juuri mitään.Lause vilisi venttiilejä ja akseleita ja jotain jota en edes osaa tähän nyt kertoa.
" Joooh...." yritin pysyä keskustelussa pinnalla.
" Kai sinä muistat tämän kuvan?" hän kysyi ja osoitti siitä juuttaan kuvastosta niitä kummallisia makkaroita.
" Nooo....siis....niinku mistä mä sen muistaisin ...?" pinnistelin ja kaduin jo koko yritystä keskustella aiheesta.
"No sieltä autokoulusta!Etkös sinä ole käynyt ihan kunnollisen ja oikean autokoulun?"


Siis naiset -miettikääpä 3 minuuttia. Mitä autokoulusta on jäänyt mieleen?
Kun olin asiaa miettinyt muutamia minuutteja mieleen juohtui autokoulusta:

- kardaaniakseli on rekka-autosta irroitettava ennenkuin sitä hinataan - siitä mikä on kardaaniakseli,missä se on ja miten se irroitetaan,ei ole aavistustakaan.Tämä kuuluu samaan sarjaan kuin saksan opiskeluni; että monikon datiivin pääte on N,mutta miten sitä käytetään, niin se tieto on kardaaniakselin kanssa jossain käyttämättömällä aivohyllyllä.

- ehtiikö hyppytunnilla käydä ajotunnin? ehtii,tai ainakin ehti silloin

- minihameella ei kannata mennä rekka-auton ajotunnille

1 kommentti: