Love and Marriage..

Oma kuva
Kaukana Pohjoisessa,talossa järven rannalla asuu tämän tarinan Pulmuset. Rouva,joka on innostunut kirjoittamaan avioliiton askareista,sekä avioliittotyöstä yleisemminkin.Ja tietysti Erämies,joka on Talonmies ja Kumppani,Aviomies. Avioliitto on 15 vuotias teini,joka on murrosikääkin jo kokeillut. Matkassa kulkee kolme alle teini-ikäistä lasta ja kaksi metsästyskoiraa. Keski-ikäinen talo vaatii oman huomionsa,iso pihamaa vaatisi paljon enemmän kuin saa.Pohjoisen talvet tuovat lunta tupaan,jos Talonmies ei nurkissa rehki joka liikenevä hetki. Vuorotyö ja joskus työtä vuorotta,viiden ihmisen harrastukset ja parisuhteen hoito,niistä tämä blogi ammentaa kertomuksensa.

perjantai 19. marraskuuta 2010

Jules Verne ja suuretsinnät

Kauan Sitten olin Saksassa,jonne silloinen poikaystäväni,tuleva aviomieheni oli tulossa kyläilemään luonani. Silloin ei ollut kännykkää eikä sähköpostia,ei edes eurojakaan(miten hirveen kauan siitä jo onkaan!).Soittelimme kalliita saksanmarkkapuhluita puhelinkioskista lasiseinät kopissa huuruten(oih!).Jotain olisi pitänyt silloin osata aavistaa tulevasta kun, viikkoa ennen Poikaystävän tuloa hän soitti minulle silloiseen työpaikkaan Etelä-Saksaan (minulle ei ollut muuta puhelinta missään) Suomen Pohjois-Savosta ja kysyi,että missäköhän hänen passinsa on. Neuvoin tietenkin; onhan se niin ihanan liikuttava! soittaa nyt mulle tänne asti! Ja pusut päälle-ihana nähdä!

Kerran eräänä keskiviikkona oli työpäivän aikana tullut äänettömällä olevaan kännykkään 11 puhelua.Säikähdin,kun PoikaPulmunen oli yksin kotona ja yrittänyt noin usein soittaa: mikä mikä mikä hätänä? oletko sairas? talo palaa?koira karannut?
Siltikään en yhtään hämmästynyt kun Poika kysyi : "Äiti tiiätkö missä minun se JulesVernen kirja on,se Maailman ympäri 80 päivässä?" Neuvoin tietenkin (voi jumankauta näitä hävittäjiä...) ; katsoppa vaikka oman huoneen pöydältä.

1 kommentti:

  1. Olen joskus ajatellut että olisipa avartavaa
    jos sais edes pikkuhetken katsella maailmaa
    uroksen, ison tai pienen silmillä.
    Suunnattoman hauskaa LUKEA että näin todella tapahtuu ;)

    VastaaPoista